Irma Hulscher - Permanente Makeup

Contact

Vanaf 1/1/21: Prieelvogelweg 30
1349 CJ Almere
Flevoland, Nederland
Tel.: 036-53.611.64
Email: info@hulschercosmetics.nl

Maak een afspraak

Blijf op de hoogte

Presentatie Hygi├źnerichtlijnen voor de PMU branche

Dinsdag 22 november 2005 was in Amsterdam de 4de bijeenkomstdag voor de, ruim 60, GGD inspecteurs om de nieuwe richtlijnen van de nieuwe Hygi├źnewet onder de knie te krijgen. Hier presenteerde Irma Hulscher, namens de brancheorganisatie de ANBOS, de ontwikkelingen van het vak PMU en juiste werkwijze volgens de nieuwe richtlijnen van PMU behandelingen.

E├ęn van de eisen is dat de klant z├ęlf de Emla-creme (verdovingscr├Ęme) bij de apotheek moet halen. Hiervoor moet de huisarts gebeld worden, deze geeft het recept door, op naam van de klant, aan de apotheek.
De klant moet de cr├Ęme, waarop zijn/haar naam staat, meenemen naar de afspraak. Bij controle moet deze worden overlegd aan de inspecteur.

Verplichte Keuring

Vanaf 1 februari 2006 gaat deze nieuwe wet van kracht. Iedereen die PMU uitvoert krijgt controle. Alle salons waar PMU wordt verricht zijn verplicht ├ęlk jaar (!) (vanaf juli 2011 elke 3 jaar) een GGD-keuring te laten verrichten. Bij controle van de Keuringsdienst van Waren, moet er een rapport van goedkeuring – in de vorm van een certificaat zichtbaar voor de klanten – in de salon aanwezig zijn. Is dit rapport niet aanwezig, volgt een boete en zal er een nieuwe controle volgen

Voor de consument is dit certificaat een teken dat deze salon aan de nodige hygi├źne eisen voldoet.

De presentatie duurde 1 ┬Ż uur en werd enthousiast ontvangen. Met name de fotoÔÇÖs en uitleg van de medische pigmentaties (MP) werden als ÔÇśverrassendÔÇÖ bevonden. Joan Worp is projectco├Ârdinator van het LCHV (Landelijk Centrum Hygi├źne en Veiligheid). Zij heeft dit totale project succesvol geleid en op deze middag afgerond.
Ook was o.a. aanwezig Richard van Buuren van het VWA en KvW. Hij zal zo snel mogelijk een presentatie geven voor de ANBOS PMU-specialisten aan welke eisen zij moeten voldoen per 1 februari 2006.

Andere ge├»nteresseerden, dus PMU-specialisten die niet bij de ANBOS zijn aangesloten, kunnen bij de plaatselijke GGD de Hygi├źne-eisen opvragen.

Laatste Nieuws

  1. Vitiligo: Geneesmiddel

    Mooie vooruitzichten voor vitiligo pati├źnten. Het biofarmaceutische bedrijf Incyte heeft...
  2. Nieuw: Blog

    Vanaf eind maart vindt u op deze website boven in...