Irma Hulscher - Permanente Makeup

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

De behandeling

Bij Irma Hulscher doen wij alle nieuwe pigmentaties in drie behandelingen. Het mooiste resultaat wordt namelijk verkregen door laagje over laagje pigment in te brengen. Alleen in drie behandelingen kan er veel meer nuance in kleur en intensiteit worden gelegd dan dat de lijn er diep en compact in een of twee keer wordt ingezet. Bij de eerste behandeling worden uitgebreid uw wensen besproken qua vorm en kleur. Nadat de huid verdoofd is met EMLA creme* begint de pigmentatie. Na de eerste behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst.

De opperhuid zuigt zich namelijk ook vol met pigment, maar deze laag schilfert regelmatig af. U ziet dan ook, 3-4 dagen na de behandeling, wat er gebeurt: de pigmentatie wordt lichter. Bij de volgende twee behandelingen worden vorm en kleur bijgewerkt en accenten gelegd qua intensiteit.

EMLA creme kunt u verkrijgen bij de apotheek op vertoon van een recept van uw huisarts. Een tube van 5 ml is voldoende voor 3 behandelingen. Een half uur voor de behandeling, slagroom dik,  aanbrengen. 

Wenkbrauwen: elke behandeling 1/3 van de tube aanbrengen. 

Lippen: wij adviseren wij 2 tubes te vragen. Per behandeling de inhoud van een 1/2 tube over de lippen verdelen. Wij raden iedereen die een lipbehandeling laat doen aan om 5 dagen vóór de behandeling en 5 dagen ná de behandeling 5x per dag Zovirax (of een ander antiviraal middel) op te brengen. Wij hebben ervaren dat sommige mensen denken dat ze nog nooit een koortslip hebben gehad en tóch na de lipbehandeling een uitbraak krijgen. Een eerste besmetting hoeft namelijk geen blaasjes of ongemak te geven. Vandaar deze voorzorgsmaatregel.

Eyeliner: De EMLA creme mag niet in de ogen komen. Breng zelf niet de creme aan op de ogen.

Nabehandeling

Na de behandeling krijgt u een nabehandelingskaartje mee, waarop staat vermeld hoe u de behandelde huid moet verzorgen de dagen ná uw behandeling. U ontvangt van ons, indien nodig, een sachet vaseline. U dient de behandelde huid 3 dagen droog te laten, dus geen water, niet zwemmen, sauna enzovoort. Als u een sachet  vaseline meekrijgt, smeert u de huid dan maar een keer per dag in (wenkbrauwen en ogen) Voor de lippen kunt u het zo’n 3 keer herhalen. Te veel vaseline onttrekt namelijk enigszins iets pigment uit de huid.

TIP: Was uw haar de avond voor de behandeling.

Als uw permanente make-up lichter wordt

Wat te doen bij een koortslip?

 

Wilt u mislukte Permanente Make-up laten verwijderen?


Irma Hulscher

Irma Hulscher