Irma Hulscher - Permanente Makeup

Blijf op de hoogte

Irma in Amerika

Verslag van het 14de jaarlijkse congres van de SPCP: Society for Permanent Cosmetic Professionals in San Diego, California en Cursus en stage in Chattanooga, Tennessee

18 – 28 Maart 2005

De opening van het Congres… een minuutje stilte voor ‘Our Troops’…

Om goed op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Permanente Make-up, ervaringen te delen met (zeer) ervaren collega’s, ga ik eens in de twee jaar naar het congres van de SPCP in Amerika en soms vul ik dit aan met privé-lessen van ‘top’-collega’s aldaar.
Dit jaar staat voor mij in het teken van littekencamouflage, reconstructie van een tepel- en tepelhof en perfectioneren van wenkbrauwen.

Er is veel mogelijk met PMU om storende littekentjes (littekens waar het pigment uit is verdwenen) te camoufleren. B.v. littekens na een face-lift, borstverkleining, hechting, hazenlip, tepel- en tepelhof reconstructie, het donkerder/groter maken van een (te lichte/te kleine) tepelhof.
En wenkbrauwen blijven mij altijd fascineren! Wenkbrauwen hebben zóveel impact! Vaak wordt nog onderschat hoe ontzettend belangrijk een mooi gevormde wenkbrauw is voor de uitdrukking van ons gezicht! En met de nieuwste technieken en kleuren kan dat tegenwoordig héél natuurlijk worden gemaakt met PMU!

Na een mooie borstreconstructie is er een tepel gemaakt van de huid van de onderbuik. Nu wordt hier een tepelhof omheen gemaakt en de kleur van de tepel aangepast. Zoals ook bij PMU het geval is, is de kleur van de MD (medische pigmentatie) nu nog erg donker. De kleur vervaagt na 3-4 dagen. Hierna zullen nog 2-3 behandelingen nodig zijn.

Vrijdag 18 maart 2005: San Diego

Val uit Australië is een van de standhouders op deze beurs
Een nieuwe techniek oefenen voor littekencamouflage. Hier is Alicia uit San Diego aan het werk.
Zaterdagavond was er een Swing and Jive Party. Ook heerlijk gegeten, hier samen met Gayle uit Chicago… Een fantastisch mens!
Een dagje vrij: San Diego Zoo. Zeer de moeite waard!
Robin Hays in haar ‘office’ in Chattanooga
‘Office’ Robin Hays
In dit centrum in Georgia heb ik stage gelopen bij Robin. Hier heeft zij haar tweede praktijk samen met en plastisch chirurg.
Uiteraard met toestemming van de klant ziet u hier een bi-laterale (aan twee zijden) tepel en tepelhof reconstructie. Ook zijn de tepels opnieuw gemaakt uit de buikhuid en is er een tepelhof gecreëerd. Nu alleen de kleur nog verbeteren met MP.
Dit is een van de technieken, persoonlijk zou ik het meer verfijnen…
De MP is nu nog rood en te donker. Na 3-4 dagen wordt de kleur lichter, er zullen nog 2-3 behandelingen nodig zijn voor een mooi resultaat!
Weer een dagje vrij: Tennessee Aquarium
en heerlijk gegeten op een boathouse op de river Tennessee!

Dit jaar ging de reis naar het mooie en gezellige San Diego! Het congres en verblijf was in het Mission Valley Hilton, een mooi en sfeervol hotel.

Vandaag de eerste les: Bloodborne Pathogens Standard Class.
Deze les gaat over hygiëne, en vooral over het voorkomen van kruisbesmetting! In Nederland hebben wij een soortgelijke cursus: ‘De code van de Schoonheidsspecialist’. De opzet en inhoud is gelijk! De cursus werd gegeven door Raymond Ranger: naast dat hij alles heel duidelijk uit heeft gelegd, is het een eerste klas entertainer! Met veel humor werd de aandacht heel goed vastgehouden!

Bij dit soort congressen is er altijd een kleine beurs. Hier promoten de belangrijkste bedrijven hun producten op het gebied van PMU. Er was weer veel interessants te koop: boeken, dvd’s, ondersteunende materialen bij behandelingen of bij het geven van trainingen.
Het was ook leuk weer verschillende collega’s te ontmoeten van de vorige keer!

Zaterdag 19 maart 2005

Vandaag werden er verschillende lezingen gehouden over: kleur; een kijkje in de fabriek, alles over de samenstelling van verschillende pigmenten, hoe vervaagt een kleur, de handmatige methode (!), de mogelijkheden van het verwijderen van PMU…enz. Deze lezingen werden verzorgd door de bedrijven die op de beurs staan.

Littekencamouflage

Van te voren kon je je ook opgeven voor een ‘class’ van Alfredo Gonzalez. Deze les ging over littekencamouflage en ‘needling’.
Het doel van deze behandeling is het soepeler maken van het litteken en het te doorbloeden, zodat het litteken minder opvalt en prettiger aanvoelt. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden bij brandwonden in het gezicht. Als een huid bijvoorbeeld rond de wenkbrauwen te strak is, en de oorspronkelijke wenkbrauw hierdoor misplaatst is, kan de huid soepeler gemaakt worden. De huid ontspant zich als het ware weer.

De huid waar de wenkbrauw hoort te zitten komt weer meer op zijn plaats. Hierdoor kan de wenkbrauw weer iets meer bewegen (mimiek) omdat de huid nu soepeler is. Nu kan er eventueel met PMU weer een wenkbrauw worden gecreëerd.
Ook kan er met deze techniek, bij kleine pigmentloze vlekjes, de huid gestimuleerd/geprikkeld worden, waardoor vaak de melanine productie weer gestimuleerd wordt. Zo maakt het lichaam zelf weer zijn eigen pigment aan, zónder tussenkomst van een camouflage kleur met PMU.

FULL LIPS

Een andere lezing ging over: FULL LIPS Dit was een interessante lezing en demonstratie over het invullen van lippen door een combinatie van verschillende technieken. Een liplijn is het mooist op de liplijn zelf en in een natuurlijke tint. De mond krijgt weer een mooie en frisse uitstraling. Soms is het mooi om de hele lippen in te kleuren. FULL LIPS is vooral erg mooi als men qua kleur vrij lichte lippen heeft. Het mooiste resultaat wordt verkregen in lichte, frisse, natuurlijke tinten. FULL LIPS is helaas niet geschikt voor mensen met van zich zelf erg rode lippen én voor mensen met een donkere huid. (Het pigment zal in deze twee gevallen te donker opkleuren!) Deze behandeling kan helaas niet worden gedaan als u (ooit!) een keer een koortslip heeft gehad, ook al is het lang geleden. (De kans is groot dat het virus weer de kop opsteekt, en dit zal de behandeling niet ten goede komen!)

Zaterdagavond was het feest: met een bus werden wij naar een andere locatie gereden en daar wachtte ons een heuse Swing Big Band Dance Party! Heel gezellig en veel gepraat met collega’s uit o.a. Japan, Korea, Engeland. In Japan is permanente make-up illegaal! Alles gebeurd daar ‘underground’.
Het wordt geassocieerd met tattoo’s en dit wordt weer geassocieerd met de maffia…..

Zondag 20 maart 2005

Vijf interessante lezingen! De lezingen gingen over: allergische reacties bij permanente make-up. Hoe herken je een allergie op het pigment, wat te doen bij een allergie, manieren van het verwijderen van het pigment enz. Gelukkig hebben wij in Nederland sinds mei 2004 een nieuwe wet die bepaalde stoffen verbiedt. Er kwamen al niet veel allergieën voor bij permanente make-up in Nederland (ik heb er twee meegemaakt in de 15 jaar dat ik PMU toepas! Dit zijn er altijd nog twee teveel!). Victoria Bush gaf de lezing over de perfécte wenkbrauw. Zij is gespecialiseerd in wenkbrauwen. Onder andere werd behandeld: tekenen van de ideale vormen, kleur, technieken. Dit bracht voor mij niet veel nieuws, maar wel een kennismaking met een leuke en gedreven collega! Na de lezing hebben wij onze boeken uitgewisseld, een leuke deal! De andere lezingen gingen over: marketing, het maken van duidelijke foto’s, alles over lippen: het reconstrueren van de lippen als het gevolg van schisis, de mogelijkheden van het corrigeren van de lipvorm, tijdelijke en permanente fillers enz. Na dit alles was er een panel of experts waar we vragen aan konden stellen. Een zeer vermoeiend maar leerzaam weekend!

Privé-les en stage bij Robin Hays, ex-president van The American Academy for Micropigmentation in Chattanooga, Tennessee

23-25 maart 2005

Robin is een vakvrouw en gespecialiseerd in het reconstrueren van tepel- en tepelhof.

Dit kan een behandeling zijn als het gevolg van borstkanker. Soms wordt er al een tepel door de arts geconstrueerd. Dit geeft natuurlijk een heel mooi effect! Nu kan er met medische pigmentatie een tepelhof worden gemaakt en de nieuwe tepel wordt ook op kleur gebracht.
Ook kan er een verbetering aan worden gebracht na een borstverkleining of als de tepelhoven te licht zijn: ze kunnen dan donkerder worden gekleurd.

Robin heeft twee werkplekken: een in Atlanta en een in Chattanooga, beiden in een kliniek bij een plastische chirurg.
Het was een waardevolle aanvulling op de twee cursussen die ik in Nederland heb gevolgd.
Er zijn verschillende technieken mogelijk. Door het combineren van verschillende technieken kunnen de mooiste 3D effecten worden bereikt.

Hierbij staat een foto waar alleen een flat-needle is gebruikt, persoonlijk vind ik dat hierdoor het 3D effect niet op zijn mooist tot zijn recht komt. Foto’s van voor en na vindt u binnenkort op deze site!
Dit onderdeel van het vak geeft natuurlijk een enorme voldoening. Vrouwen zijn zó ontzettend blij met wat je voor ze kan doen, het is fantastisch om het te mógen doen!

Het was (weer) in alle opzichten een onvergetelijke reis!

Irma Hulscher

Laatste Nieuws